EKOTURİZM - Burdur-Ağlasun Sagalassos

19-22 MAYIS SAGALASSOS – KİBYRA – ELMALI ÇAMKUYUSU SEDİR ARAŞTIRMA ORMANI – ÇIRALI ETKİNLİĞİ

19-22 Mayıs 2016 tarihinde 25 kişinin katılımı ile gerçekleşmiştir. Etkinlik Burdur – Ağlasun Sagalassos antik kenti gezintisi ile başladı, Kibyra antik kenti ile devam etti. Antik kent gezintilerinde Burdur MAK Üniversitesi arkeoloji asistanları anlatımlarda bulundular. 20 Mayıs akşamında Çamkuyusu mevkiinde bulunan Sedir Araştırma Ormanı tesislerinde konaklama için çadır ve odalardan yararlanılmıştır. Tüm etkinlik boyunca Rumi SABUNCU, Hasan Basri AVCI ve Selim KAPLAN tarafından ormancılık konularında ve özellikle Sedir ormanında bilgilendirmelerde bulunulmuştur. Çamkuyusu Sedir Araştırma Ormanı tesislerinden yararlanmamızı sağlayan Batı akdeniz Araştırma Müdürlüğü’ne ve TOD Antalya Şube temsilcilerine (Abdurrahman ÇOBANOĞLU, Diler SÖYEK, Zülfü KARATEPE) çok teşekkür ediyoruz.

Etkinliğimiz 21 mayıs Cumartesi günü Çıralı Bölgesinde bulunan Yanartaş’ın ziyaret edilmesi sonrasında gece Çıralı ‘da konaklama yapılmış, 22 Mayıs Pazar günü etkinlik son bulmuştur.

07.06.2016