TOD MARMARA ŞUBESİ 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası Etkinlikleri

ORMANCILIK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

FİDAN DİKİMİ (22/03/2017)

Derneğimizce 2016 yılında kurulan, İstanbul Şile Orman İşletme Müdürlüğü Sahilköy Şefliği, Karaburun mevkiindeki hatıra ormanımıza Sarıyer Bala Hatun İlkokulu 2.sınıf öğrencileri, velileri ve üyelerimizle birlikte fidan dikimi gerçekleştirildi. Devamında Karaburun mesire yerinde hep birlikte piknik yapıldı.

Genel merkezimizden temin edilen “Yenice Ormanları” çantaları öğrencilere dağıtılarak mutlulukları ve sevinçleri paylaşıldı.

PANEL VE MÜZİK DİNLETİSİ (26/03/2017)

2017 yılı ormancılık haftası 26/03/2017 günü kahvaltı devamında panel, müzik dinletisi ve resepsiyon sunumu ile dernek merkezinde, genç orman-orman endüstri mühendisleri ve fakülte son sınıf öğrencileri ve üyelerimizle birlikte kutlandı.

Saat 11:00’de kahvaltı ile başlayan etkinlik saat 13:00’de panelle devam edildi. Panelist olarak Orm. Müh. Savaş Akcan “Orman Mühendisleri için Geleceği Olan Yeni Çalışma Alanları, Süs Bitkisi Yetiştiriciliği, Bugünkü Durumu ve Piyasanın Talepleri” konusunda, Orm. Müh. Metin Şenol “Orman Mühendisliği Gözüyle Antep Fıstığı Üretimine Bakış. Özel Girişimcilik İçin Oluşturulması Gerekenler ve Orman Mühendisliğinin Antep Fıstığı Üretimindeki Yeri” konusunda, Orm. Yük. Müh. Yüksel Erdoğan “Yeni Mezun ve İşsiz Orman Mühendislerinin İşlendirilmesi (SMM)” konusunda ve Prof. Dr. Doğanay Tolunay “Termik Santraller ve Çevre Üzerine Etkileri” konusunda, sunumlarını gerçekleştirdiler. Sonrasında soru-cevap olarak devam edilen panel saat 17.00’de sonlandı.

Panel sonrası sanatçı meslektaşımız Vedat Tozyılmaz’ın müzik dinletisi eşliğinde verilen resepsiyonla hoş sohbetler ve mutlu saatler yaşandı.

31.03.2017