TOD GİRESUN Temsilciliği 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası Etkinlikleri

TOD Giresun Temsilciliğinin programlı 2017 yılı etkinliklerinden olan 21 Mart Dünya Orman Günü kutlaması Ordu İli Gürgentepe İlçesi Muratcık - Kadıoğlu İlk ve Orta Okulunda Belediye Başkanı, Köy Muhtarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Okul Müdürü, Öğretmenler, Öğrenciler ve yöre halkının katılımı ile hava muhalefetinden dolayı 24.03.2017 günü kutlanmıştır.

Bu etkinliğimizde Türkiye Ormancılar Derneğinin tanıtımı yapılarak, katılımcılara ormancılık konusunda yapılan çalışmalar slaytlar eşliğinde görüntülü olarak anlatılıp doğa-çevre ve orman sevgisinin yaygınlaştırılması amaçlanmıştır.

Okul Müdürlüğünce hazırlanan program da orman ve doğa ile ilgili şiirler, kompozisyonlar okunmuş ve skeçler oynanmıştır. Kompozisyon yarışmasının 1-2 ve 3. Süne ödülleri verildikten sonra okul bahçesinde fidan dikimi yapılıp, 200 adet tüplü ladin fidanı yöre halkına ve öğrencilere dağıtılmıştır.

Yine bu etkinliğimizde okulumuzun bazı ihtiyaçları derneğimiz ve derneğimize gönüllü olarak sponsorluk yapan İnşaat Yüksek Mühendisi Remzi KAYAHAN’ ıun nakdi yardımları ile karşılanmıştır. Katılımcılara kek ve meyve suyu ikram edilerek törenimiz bitirilmiştir.

Derneğimizin sosyal etkinliklerinden olan geleneksel yeşil gecemiz temsilciliğimizin organizasyonunda 26.02.2017 günü akşamı Ordu TESK Otelde canlı müzik eşliğinde 90 kişilik katılımla kutlanmıştır.

Bu etkinliğimizde yöremizde meslekte 50. ci yılını kutlayan hayattaki meslektaşlarımıza, mesleğimize ve ülke ormancılığına yapmış oldukları hizmetlerden dolayı derneğimiz adına birer şükran plaketi verilmiştir.

Gecemize katılan meslektaşlarımız ve eşleri hasret gidererek aralarında ki sevgi ve saygı bağlarını güçlendirip mutluluklarını ifade etmişlerdir. Ayrıca bu organizasyonların devamını istemişlerdir.

Tüm bu etkinliklerimiz uydudan yayın yapan ALTAŞ TV kanalı tarafından haberleştirilerek, kamuoyuna duyurulmuştur. Ayrıca aynı kanal derneğimiz Giresun Temsilcisi Orman Yüksek Mühendisi Vural AKTAŞ’ la derneğimizin tanıtımı ve etkinliklerimizin amaçları konusunda kısa bir röportaj yaparak yine haber kanallarında yayınlamışlardır.

Yalçın Çelebi anaokulu kelebekler sınıfı öğrencileri, Ordu Fidanlık Müdürlüğü sahasında fidan dikimi ve piknik yaparak güzel bir gün yaşamışlardır.

Minik eller bu etkinliğimizde fidanı toprakla buluşturmuşlardır. Orman sevgisini yaşayarak öğrenmişlerdir.

31.03.2017