TOD BURSA TEMSİLCİLİĞİ 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası Etkinlikleri

Bursa Temsilciliğimizin, 2017 Faaliyet programında olmadığı için yeşil gece düşünmüyorduk.  Ancak; her ayın son çarşambasında mutad hale getirdiğimiz yemekli meslektaş toplantımızı, bu ay 21 Mart Akşamı düzenleyelim. Daha geniş katılımla Dünya Ormancılık Günümüzü kutlayalım şeklindeki meslektaş arzularını dikkate aldık. Yaptığımız çağrıya uyarak meslektaşlarımız eş ve çocuklarıyla yüz ü aşkın katılımla coşkulu bir gece yaşadık. Bursa Temsilcimiz Şerafettin Bayraktar, kısa bir açış konuşmasıyla iyi eğlenceler diledi.

Birlikte olmayı, eğlenmeyi özlemiş seçkin bir topluluk,  Bursa Subay Ordu Evinde, nefis  bir müzik eşliğinde coştukça coştular. Müzik Gurubu, yöreden yöreye bir biri ardına sıraladığı oyun havaları ile herkesi sahnede tutmayı başardı.

Finali İzmir Marşı ile sonlandırırken, gecenin tadı damağımızda kaldı.

DOĞA YÜRÜYÜŞÜ VE YÖRESEL TATLAR ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

2017 Yılı faaliyet programımız gereği, doğa yürüyüşü ve yöresel tatlar etkinliğimizi gerçekleştirdik.

Bursa’nın seçkin simalarından, 2014 yılı doğa yürüyüşümüzü birlikte gerçekleştirdiğimiz BÖÇ.DAĞ liderlerinden eğitimci, doğa dostu ve çevreci Sayın Yıldırım Doğan  Hocamızı yine doğa yürüyüşünde Uludağ da elim bir kaza sonucu kırk altı gün önce  kaybetmiştik.

Bu yıl yapacağımız doğa yürüyüşünü O’nun anısına ithaf en derneklerini de davet etmiştik.

BÖÇ. DAĞ örgütü ve Nilüfer Kent Konseyi Emekliler gurubu davetimizi olumlamış, yaklaşık 150 yi aşkın doğa sever doğa yürüyüşümüze katılmışlardır.

Çağrımızda olduğu üzere bu yıl Bursa Soğukpınar Köyü hudutlarında Uludağ’ın Güney bakısının zirveye yakın seyreden Bağlı Kavşağı – Ketenli Orman yolu parkuru belirlenmişti.

Yürüyüş ekibimiz,  Bursa’dan  8 midibüsle saat 8.30 da hareketle, saat 10.00 civarında Bağlı Kavşağına ulaştı.

Ayrıca davetlimiz  Bursa Orman Bölge Müdürü, Sayın Arif Can, Bursa Orman ve Su İşleri 2 nci Bölge Müdürü Sayın Mustafa Bulut, Bursa Orman İşletme Müdürü Sayın Cihat Yıkıcı ve Soğukpınar Orman İşletme Şefi, Sayın Hüseyin Salı Bağlı Piknik yerine ulaşmış, ekibimizi bekliyor bulduk.

Bursa Temsilcimiz Abdullah Arslan, Derneğimizin kısa bir tanıtımını yapmış, Yıldırım Doğan Hocamız hakkında duygu ve düşüncelerini ifade ile Tüm katılımcılara hoş geldin demiş, Yürüyüşe katılanların sorumluluklarının kendisinde olduğunu, bu sorumluluğu da BÖÇ. DAĞ profesyonel yürüyüş ekibine yönlendirdiğini ifade ile güzel bir yürüyüş dilemiştir.

BÖÇ. DAĞ ilgilisi sayın Mustafa Tursun, Yıldırım Doğan Hocamız adına ithaf en bu etkinliğe davetli olmaktan çok mutlu olduklarını, Yıldırım Hocamızın doğa sever, eğitimci ve örgütçü kişiliği ile 82 yaşında olmasına rağmen ölümü herkesi son derece üzmüş, ölümü yakıştıramamışlardır. Anısına rahmet dilemiştir.

Nilüfer Kent Konseyi adına söz alan Dursun Keskin, insan yaşamının en semerelisi, ölümünün ardından bu güzel ifadelerle anılmasıdır. Sayın Hocamızı Ben de hürmetle anıyorum demiştir.

Kabul etmek gerekir ki, sıcak sıcak 150 kişiye 200 e yakın gözlemeyi yetiştirip, ekibin dönüşünde hazır bulundurmak için olağanüstü bir çabaya girilmiş, sevgili eşim Sakine Hanım bu konuda çalışan kadınları motive etmiş, onlarda tüm maharetlerini ortaya koymuşlardır. Eşime ve ekibe bu başarılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.

İkram ve yöresel tatlar, katılımcıların, damaklarında anı olarak yerini almış, memnuniyetlerini ifade etmişlerdir.

31.03.2017