Meslek Etiği Semineri

MESLEK ETİĞİ SEMİNERİ

Derneğimizin Stratejik planında yer alan “Ormancılık kültürünün, bilim ve tekniğinin gelişmesine katkı sağlamak” amacı kapsamında, “Orman Fakülteleri öğrencileri arasında derneğin tanınırlık ve etkinliğini artırmak, “Öğrenci Dayanışma ve İletişim Sistemi”’nin gelişimini sağlamak” ve “Ormancılık eğitim ve araştırma kuruluşlarının akreditasyonunda görev almak, katkı sağlamak” hedefleri doğrultusunda İ.Ü. Orman Fakültesi Konferans Salonunda 4 Mayıs 2017 tarihinde “Meslek Etiği Semineri” düzenlenmiştir.

Bu yıl ikincisi düzenlenen seminerde öğrencilerin etik ilkelerine uygun davranması ile mesleki ve etik sorumluluk bilincinin geliştirilmesinin önemi vurgulanmıştır. Derneğimiz, planladığı bu ve benzeri etkinlikler ile Orman ve Orman Endüstri Mühendisliği lisans programlarının akreditasyon çalışmalarına katkı sunulmayı hedeflemektedir. İlgili seminerde Doç. Dr. Coşkun KÖSE’nin açılış konuşmasının ardından, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fahri FURAT “Mesleki Etik Kurallarının İşlevselliği” ve Prof. Dr. Orhan Sevgi ise “Ormancılıkta Meslek Etiği” başlıklı konuşmalarını yapmışlardır.

22.05.2017