TOD 93.Kuruluş Yıldönümü

TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ 93. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

26 Aralık 1924 tarihinde kurulan Türkiye Ormancılar Derneği’nin 93. Kuruluş yıldönümü 26 Aralık 2016 günü Ankara’da Derneğimizin konferans salonu ve lokalinde  çeşitli etkinliklerle kutlanmıştır.

Derneğimiz üyeleri, sivil toplum örgütü üyeleri, ve ormancı dostlarının bir araya geldiği etkinlikler; İstiklal Marşımızın okunması ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları, Ormancı şehitlerimiz ve Tüm Şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ile başlamıştır.

İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından Derneğimiz Genel Başkanı Sayın Fevzi KALELİ katılımcılara hitaben bir konuşma yapmışlardır.

Açılış konuşmasının ardından Oturum Başkanlığını Sayın Prof.Dr. Sezgin ÖZDEN’nin yaptığı “Türkiyede Orman Amenajmanının 100 Yılı" konulu Panel gerçekleştirilmiştir.

Panelde;

Sayın  Prof.Dr. Selahattin KÖSE , Orman Amenajmanının 100 Yıllık Tarihçesi,

Sayın  Prof.Dr.Altay Uğur GÜL , Orman Amenajmanı ve Orman Fonksiyonları,

Sayın Orm.Müh.Günal ŞAHİN,  Değişik Yaşlı Ormanlarda Planlama ve Uygulama,

Sayın Orm.Yük.Müh. Yılmaz BİLENSOY, Ekosistem Tabanlı Orman Amenajman Planı

Konularında bilgilerini katılımcıların değerlendirmesine  sunmuşlardır.

Panelin gerçekleştirilmesinin ardından Derneğimizin geleneksel yaş günü pastası kesimi ve ikramı yapılmıştır. Daha sonra Derneğimiz üyeliğinde 50 yılını dolduran üyelerimize teşekkür plaketleri sunulmuştur. (117 üyemize Şube ve Temsilciliklerimiz aracılığı ile sunulmuştur.)

93. kuruluş yıldönümü etkinlikleri yapılan kokteyl ile son bulmuştur.

09.01.2018