OMO Birliğe Çağrı Grubu Yetkililerine Derneğimizin Açıklamasıdır.

ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI BİRLİĞE ÇAĞRI GRUBU YETKİLİLERİ TARAFINDAN MERKEZ (ANKARA) Şube Seçimi Sonrası Yapılan Konuşmalara Karşı Derneğimizin Açıklamasıdır.

04.02.2018 tarihinde yapılan ORMAN MÜHENDİSLERİ ODASI MERKEZ (ANKARA) Şube seçimi sonrası bazı Birliğe Çağrı Grubu yetkililerinin yapmış olduğu konuşmaların bir bölümünde “Çağdaş-Demokrat Ormancılar Derneği İttifakları” söylemiyle Derneğimize karşı gerçek dışı ithamlarda bulunulmuştur.....

Her ne kadar yanlış biliyor olsalar da yukarıdaki söylemlerinde Derneğimizi hedef aldıkları aşikârdır.

Malumunuz olduğu üzere; 26 Aralık 1924 tarihinde kurulan ve Cumhuriyetimizle yaşıt, ormancılıkla ilgili en eski örgüt olan ve çatısı altında tüm ormancı teknik elemanları toplayan, kamu yararına hizmet veren Derneğimiz ormancılık tarihinin oluşumunda katkıları olmuş, ormancılık tarihiyle iç içe gelişmiştir. Ormancılığımızla ilgili her olayda, her oluşumda onun sesi duyulmuştur.

93 Yılı aşkın bir süredir ormancılığa hizmet etmeyi kendisine amaç edinen Derneğimiz daha önceki Orman Mühendisleri Odası seçimlerinde olduğu gibi 2018 yılında yapılan seçimlerde de tarafsızlığını muhafaza etmiştir ve bundan sonra yapılacak seçimlerde de aynı tavrını sergileyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

Şunu da önemle belirtmek isteriz ki seçme ve seçilme hakkı, demokrasinin sağladığı temel haklardan biridir. Bu temel hakları kullanırken bireylerin özgür iradesiyle hareket etmesi doğal olanıdır. Derneğimizin görüşü de bu yöndedir.

Sonuç olarak; hiçbir bilgi ve belgeye dayandırılmadan gerçek dışı ithamlarda bulunarak Derneğimizi zan altında bırakmayı düşünen kişi ve/veya grupları şiddetle kınıyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ