JICA TÜRKİYE OFİSİ BAŞKANI DERNEĞİMİZİ ZİYARET ETTİ

08.12.2023

8 Aralık 2023 Cuma günü Japon Uluslararası İş birliği Ajansı (JICA) Türkiye Ofisi Başkanı Sayın Yuko TANAKA Hanım, Derneğimizin Merkezine gelerek tanışma ziyaretinde bulunmuştur.

Genel Başkan Ahmet Hüsrev ÖZKARA, Derneğin tarihçesi ve faaliyetleri hakkında kısa bir tanıtımdan sonra Türk ormancılığı hakkında da bilgiler vererek; Japon ve Türk ormancıları arasında, öncelikle çocuklarda orman sevgisini pekiştirecek çalışmaların yanı sıra çeşitli konularda iş birliği yapılmasının önemine vurgu yaparak olumlu temennilerde bulunmuştur.

Ziyarete, JICA Türkiye Ofisi Başkanı Sayın Yuko TANAKA’nın ziyaretini koordine eden ve JICA Türkiye Temsilciliğinin kurulduğu 1996 yılından itibaren uzun yıllar JICA’da görev yapan üyemiz Dr. Nurettin ELBİR, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin AYTAÇ ve JICA Koordinatörü Ali BEKİN de iştirak ederek katkıda bulunmuşlardır.

Ziyarette, Derneğimiz yayını Orman ve Av Dergisinden bir set ve 2024 Duvar Takvimi Sayın Yuko TANAKA’ya takdim edilerek; Türk ve Japon ormancıları arasında JICA iş birliği ile projeler üretmek üzere karşılıklı ziyaretlerin yapılabileceği de dile getirilmiştir.