TARIK BARBAROS PİLEVNE

25.01.2024

Değerli üyemiz Tarık Barbaros PİLEVNE 19.01.2024 tarihinde yaşama veda etti. Tarık Barbaros PİLEVNE; 1952 yılında Denizli, Sarayköy’de dünyaya geldi. Babasının iş yaşamı nedeniyle Ankara, Artvin ve Karadeniz Ereğlisi’nde bulundu. Düzce Orman Tekniker Okulu ve Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Orman Genel Müdürlüğündeki görevinden emekli olduktan sonra 15 yıl boyunca Doğa ve Çevre Vakfı - DOÇEV’i yönetti.

Denizli Sanatseverler Derneği, Denizli Doğa Derneği Başkanlığı, Pamukkale Arama Kurtarma Doğa Sporları Kulübü (PAKDOS) ve Denizli Hayvanları Koruma Derneği yönetimlerinde bulundu. Denizli - DEHA gazetesinde yirmi yılı aşkın süreyle köşe yazdı. Gazete, dergi ve TV’lerde yazıları ve programları; şiir, öykü, anı, kültürel deneme, doğa ve çevre alanlarında yayınlanmış eserleri; ulusal ve uluslararası bildirileri, araştırma ve incelemeleri vardı. Türkiye Ormancılar Derneği yayın ve sanat kurullarında görev aldı.

Son olarak; Ormancı Personelinin Çocuklarını Okutma Vakfı ve Orman Teknikerleri Derneği yönetim kurullarında görev yapmakta idi.

Değerli meslektaşımız ve Derneğimiz üyesi Tarık Barbaros PİLEVNE’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz…

YAYIMLANMIŞ ESERLERİ

Kaos    / Şiirler                                                                                          1997

Çevremiz / Çevre, Araştırma                                                                  2001