Akdenizden Egeye Tahtacılar

04.06.2024

TAHTACI KÜLTÜR DERNEKLERİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI YOLCU BİLGİNÇ DERNEĞİMİZİ ZİYARET ETTİ

Tahtacı Kültür Dernekleri Federasyonu (TADEFE) Genel Başkanı Yolcu BİLGİNÇ, Derneğimizi ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin AYTAÇ, Hayriye ERTUĞRUL ve Gazi UZUN ile bir araya geldi.

Yönetmenliğini Uğurcan Taylan ADIYAMAN, Danışmanlığını Yolcu BİLGİNÇ’in yaptığı Akdeniz'den Ege'ye Tahtacılar (Tahtacilar from the Mediterranean to the Aegean) adlı uzun metrajlı belgeselin yapım süreci hakkında bilgileri paylaşan BİLGİNÇ, belgeselin uluslararası belgesel film festivallerinde gösterimde olduğunu belirtti.

Yakın zamana kadar orman işçiliği ile geçimlerini sağlayan ve bu mesleği gelenek haline getiren, ormana sadece kazanç getiren bir varlık gözüyle bakmayıp aksine ormanla aralarında duygusal bir bağ bulunan Tahtacılar hakkında yapılan bu belgesel, dijital platformlarda ve TV kanallarında henüz yayınlanmadı. Akdeniz'den Ege'ye Tahtacılar Belgeselinin, Derneğimiz üyelerine özel gösterim için görüşmeler yapılmaktadır.

TADEFE Genel Başkanı Sayın BİLGİNÇ’e nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Belgeselin fragmanına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.