KENT, ORMAN, YAŞAM ATÖLYESİ BAŞLADI

13.06.2024

Türkiye Ormancılar Derneği ile Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Nejla KILINÇ arasında düzenlenen işbirliği protokolü çerçevesinde “Kent, Orman, Yaşam Atölyesi” projesi kapsamında düzenlenen ücretsiz eğitim programının ilki 8 Haziran 2024 tarihinde, şehir planlama, peyzaj mimarlığı, mimarlık ve orman mühendisliği bölümlerinden 25 öğrencimizle gerçekleşti.

Proje tanıtım toplantısı Dernek üyelerimizin de aralarında bulunduğu kalabalık bir grupla yapıldı. Açılış konuşmalarında, Genel Başkanımız Ahmet Hüsrev ÖZKARA “Kent, Orman, Yaşam Atölyesi'ni Dernek olarak önemsediklerini ve kentlerin yeşil alan krizinin çözümüne farklı bir perspektif getireceğine inandığından; Dr. Nejal KILINÇ ise proje dahilinde verilecek eğitimlerin içeriğinden bahsetti.

Proje tanıtım toplantısının ardından farklı iller ve üniversitelerin farklı bölümlerinden gelen öğrencilerimiz ilk derslerini yaptılar.

18 öğrencimizin yüz yüze, 7 öğrencimizin çevrimiçi bağlandığı atölyemizin ilk başlığı “İstediğin hayatı tasarla: Tasarım odaklı düşünme tekniği ve problem çözme becerisi ile kariyer planı” idi.

Öğrencilerimiz;

Ankara Üniversitesi,

Bilkent Üniversitesi,

Çankaya Üniversitesi,

Eskişehir Teknik Üniversitesi,

Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi,

Karabük Üniversitesi Orman Fakültesi,

Kastamonu Üniversitesinden geldiler.

Proje kapsamında 3 Temmuz 2024 tarihinde yapacağımız ikinci atölye çalışması için şimdiden hazırlıklar başlamıştır.