BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİNDE KORUNAN ALANLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

15.05.2025

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİNDE

KORUNAN ALANLAR SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Derneğimiz Genel Başkanı A. Hüsrev Özkara'nın konuşmacı olarak katıldığı "Dünyada ve Ülkemizde Korunan Alanlar" konulu seminer, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Orman Fakültesinde gerçekleştirildi. BTÜ Orman Fakültesi akademik personeli ve lisans öğrencilerinin katılım sağladığı etkinlikte Genel Başkanımız A. Hüsrev Özkara, Türkiye’de doğa koruma uygulamalarında yaşanan sorunlar ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler vererek, korunan alanların önemine dikkat çekmek amacıyla Derneğimizin yaptığı faaliyetlerden bahsetti.

Özkara konuşmasında; “28.12.2024 tarih ve 32766 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan  'Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 175)' ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde bağlı kuruluş olarak yeniden yapılandırılmasının yerinde bir düzenlemedir. Ancak bu düzenlemenin sonrasında yapılan atamalarda orman mühendislerinin devre dışı bırakılmıştır. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün kurumsal yapısının bilinçli bir şekilde dönüştürülerek başka bir bakanlığa bağlanması çalışmalarının yapıldığını görüyoruz. Gözden kaçırılmasın ki 1948 yılından itibaren ülkemizde doğa koruma ve korunan alanlar konusunda öncülük yapan, bu günlere taşıyan orman mühendisleridir. Bu sinsice yürütülen süreci emekli meslektaşlarımızın, çalışanlarımızın ve orman fakültelerindeki hocalarımızın ve öğrenci arkadaşlarımızın dikkatine sunuyorum. Orman mühendislerini; 1948 yılından beri öncülük ettiği korunan alanlar konusundaki 77 yıllık emeğine mutlaka sahip çıkmaya ve uyanık olmaya çağırıyorum.” ifadelerine de yer verdi.

Bu seminerin gerçekleşmesinde katkılarını esirgemeyen BTÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ertaş, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Oğuzhan Sarıkaya başta olmak üzere, akademik personele, öğrencilerimize ve TOD Bursa Temsilcimiz Cemal Türeyen’e teşekkür ediyoruz.